Jeg har gennem mange år været en stor øl entusiast som nyder at smage noget godt øl. Det øl jeg bedst kan lide at drikke, er det som er lidt speciel og ikke masse produceret øl som man kan finde alle steder og som er ens i hele Verden. Jeg holder af øl der er fremstillet af godt håndværk og gode råvarer. Det lyder som folk, men jeg synes ikke der er noget som øl, hvor man kan mærke der er tænkt over sammensætningen af råvarer der er tilsat, så det hele hænger sammen og ikke bare er sammensæt fordi det er billigt og man kan drikke mange af dem. Bryggerne bestiller typisk deres råvarer til ølbrygning her https://box2brew.dk/

Smager på øl i hele Verden

Når jeg rejser, så synes jeg altid det er spændende at smage hvad lokale bryggerier kan brygge af lokalt øl. Jeg kunne aldrig finde på at købe en øl fra et af de store bryggerierne, for jeg ved på forhånd, at disse øl smager ens over alt, så jeg kunne lige så godt have købt den pågældende øl i Danmark. Nej jeg køber udelukkende øl som er fremstillet så lokalt som overhovedet muligt. Disse øl passer ligesom meget bedre ind i stemningen man er i når man rejser. Det kan godt være at nogle af disse øl ikke ville være særlig gode hvis man drak dem i Danmark, men her mangler man også den stemning man er i når man selv befinder sig i samme område.

Jeg tror rigtig mange har prøvet at tage en drikkevare eller andet med hjem fra en rejse de har været på, fordi den pågældende ting smager helt fantastisk. Når så man kommer hjem, så kan man på ingen måde forstå hvad man så i den pågældende ting – Det er stemningen der mangler for at få den helt rigtige oplevelse.

Brygger også selv øl

Jeg brygger også selv øl hjemme ved mig selv. Noget af det jeg overvejer når jeg sammensætter en opskrift, det er hvad formålet er med en øl. Er det en øl der skal drikkes det mad, så skal jeg allerede fra starten havde en idé om hvilket mad øllen skal passe til. Jeg har lært alt omkring ølbrygning fra bogen her https://bryggerbog.dk/. Her har jeg fået alt basisviden så jeg ved hvordan man sammensætter en øl. Ud fra den erfaring jeg så har fået, der ved jeg næsten med sikkerhed hvordan en øl kommer til at smage når jeg sidder og leger med opskriften. Det er ikke en vide man kan læse sig til, det er noget der kommer når man har brygget en del gange, og prøvet de forskellige råvarer man bruger til ølbrygning.

 

You might also enjoy: