At rejse er at leve. Dertil er intet liv komplet uden gode madoplevelser. Italiens køkken er blandt de mest elskede i verden – og dét er der rigtig god grund til. Nedenfor finder du seks bud på mad og drikke, du skal smage, når du besøger Italien.

 

Calzone

 

En calzone består stort set af det samme som en pizza. Dog adskiller calzonen sig fra pizzaen ved, at fyldet er indbagt, og at den nemt kan indtages på farten. Du har muligvis allerede prøvet denne ret, for den serveres af de fleste af den type restauranter, som specialiserer sig i fastfood. Dog er der en kæmpe forskel på den lettere dejede og smagløse calzone, som du muligvis er vant til, og de sprøde, formidable calzoner, som serveres i Italien.

 

Risotto

 

Risottoen er én af de mest elskede italienske retter, og risottoens store popularitet skyldes blandt andet, at risotto kan laves på rigtig mange forskellige måder, herunder med svampe, med laks, med muslinger, med pancetta, med hummer, med asparges og med mynte. Bestil en god hvidvin til din risotto, og du vil helt klart ikke fortryde det.

 

Polenta

 

Kun de færreste kender til polenta, og det på trods af at retten storspises i Italien. Polenta består af kogt majsgrød, og du kan både spise den til morgenmad og som en snack, når du har travlt. Polenta kan smage fantastisk, men hvis den ikke tilberedes ordentligt, kan den også give dig en temmelig kedelig smagsoplevelse. Start derfor gerne med at smage en autentisk, italiensk udgave.

 

Tiramisu

 

Du har garanteret smagt tiramisu før. Denne dessert er en storfavorit blandt madelskere over hele verden, og selvom stort set alle lande efterhånden har en tradition for tiramisu, laver ingen desserten så godt, som den laves i Italien.

 

Vermouth

 

Tiden er kommet til at gennemgå den vin, som du kan nyde på rejsen. Italien er kendt for deres vin, og én af de mest populære varianter er Vermouth. Vermouth er en krydret hedvin, som blev opfundet i 1700-tallet. Der findes både sød og tør Vermouth, og derfor kan du snildt finde en Vermouth, der passer dig, uanset hvilken smag du har.

 

Bruna Grimaldi Barolo

 

Barolo er blandt de mest kendte vinregioner i Italien, og Barolo betegnes af mange eksperter i dag som ”kongen af vine”. Prøv en Bruna Grimaldi Barolo, når du besøger Italien. Vinen er både økologisk og fantastisk i smagen.

 

 

 

 

 

 

 

You might also enjoy: